Αρχική Νέα τραγούδια Νέα τραγούδια 2019 Ο Θανάσης Ζλατάνος στο Nto-Re-Mi.gr 

Ο Θανάσης Ζλατάνος στο Nto-Re-Mi.gr [Συνέντευξη]

0

Ο Θανάσης Ζλατάνος στο Nto-Re-Mi.gr

Πότε άρχισε να γίνεται μέρος της ζωής σου η μουσική;
Από τότε που πρωτάκουσα ροκ! Πρέπει να μουν 12. στην Αρχή κοπανούσα τεντζερέδες μετά αγόρασα μια ηλεκτρική και… δεν σταμάτησα ποτέ!

Πες μου για την νέα σου δουλειά «2 Aσιμος» Πως νιώθεις που το αγάπησε ο κόσμος;
Μου κάνει εντύπωση και μου δίνει μεγάλη χαρά. Είχα τόσες δυσκολίες μέχρι να το τελειώσω και να το κυκλοφορήσω που πολλές φορές σκέφτηκα πως δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί. Αλλά με πείσμα και ροκ διάθεση παρουσιάστηκε τελικά και με την βοήθεια και ηθική συμπαράσταση των λίγων συντελεστών της όπως της νίκης χάος.. Ελπίζω κι ο Νικόλας να έμεινε ευχαριστημένος από κει ψηλά.

Ποιοι μουσικοί σε επηρέασαν και ποια μουσικά ρεύματα και είδη;
Έχω ασχοληθεί με διαφορετικά μουσικά πράγματα κι ακούω καθημερινά πολλούς μουσικούς / κάποιοι με εντυπωσίασαν τόσο με τη μουσική τους όσο και με το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν. Κι αυτό ήταν πάντα κι ο δικός μου στόχος στα άλμπουμ που κυκλοφόρησα. Να με ακούνε και να τους μένει κάτι. H αλήθεια είναι πως punks και new wave με επηρέασαν και συναυλίες όπως των clash και των ramones έμειναν χαραγμένες βαθιά στη μνήμη μου.

Tι έχει αλλάξει από τη εποχή με τους medusa,Lumbago μέχρι τώρα;
Όσο αφορά τη διάθεση δημιουργίας τίποτα/ όσο αφορά το τρόπο επικοινωνίας όλα. Με ένα δημιουργικό team βλέπε Αngels .pr μαθαίνουν όλοι τις επόμενες κινήσεις σου τα επόμενα live τι σκέφτεσαι να κάνεις πότε μπαίνεις στο studio και με ποιους. Είτε μέσω fb instagram twitter yooing bloggs κλπ Κι έτσι ο καθένας μας έχει την ελευθέρια να αποφασίσει ποιον θέλει να δει και ποιον να ακολουθήσει. Επίσης έχουν αλλάξει πολλά στον ήχο. Πιο εύκολα στήνεται ένα pa σήμερα με καλό ήχο κι ο κάθε μουσικός έχει πληθώρα επιλογών στις αγορές του. Βέβαια το ποιοτικό παραμένει ακριβό και απλησίαστο.

Αν σε έβαζα στη διαδικασία να επιλέξεις 2-3 πολύ ιδιαίτερες στιγμές μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχουν ή θα μου πεις ότι δεν μπορείς να απαντήσεις;
Δεν έχω πρόβλημα και γιατί να έχω… φαντάζομαι πως εννοείς μουσικά! Λοιπόν θα αναφερθώ σε συναυλίες. Θα ξεκινήσω με το φεστιβάλ χαμαρ της Νορβηγίας όπου έπαιξα το καλύτερο Λάιβ των λουμπάγκο μπροστά σε πολλές χιλιάδες κόσμο την ίδια μέρα με τους troggs και dexys midnight runners/ στο hovikoden λίγο έξω από το σόλο με τους neκropolis στο πρώτο μας άλμπουμ με οπτικοακουστικά μέσα . γεμάτη αίθουσα- διθυραμβικές κριτικές! Και τέλος μια συγκινητική βραδιά στην Αθηνά με τους 30ντερτι όπου παίξαμε στο decadence κάτι όπως 3 η ώρα το πρωί!

Πως χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου, μουσικό, ερμηνευτή ή κάπως αλλιώς;
Πολίτη του κόσμου. Eήμαστε απλά κοινωνοί κάτι πολύ πιο μεγάλου όταν παίζουμε μουσική. Γι αυτό και μακριά από μας η έπαρση και η φτιαχτή κομπορρημοσύνη.

Ποια είναι η στάση ζωής σου και πως αυτή αποτυπώνεται στη μουσική σου;
Να βλέπουμε τα θετικά ακόμα και όταν όλα γύρω μας κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση. Και να δίνουμε χωρίς απαραίτητα να περιμένουμε κάτι. Έχω κριτική σκέψη για πολλά κι επειδή δεν εντάσσομαι σε κάποιο χώρο είμαι εύκολος στόχος, δεν με αγγίζει αυτό. Θέλω μουσική και στίχοι να αφήνουν το αποτύπωμα τους είτε αυτό καυτηριάζει ένα ανήμπορο παιδί είτε την ανεργία.

Πες μου μια ακόμα όμορφη στιγμή που επέλεξαν τις ‘’Αόρατες ιστορίες’’ στην παράσταση στο βαφοπούλειο «Ξέρεις πως νιώθω»…
Aπρόβλεπτο τελείως. Όταν συζήτησα με τον πακετ να γράψουμε ένα κομμάτι στη μνήμη του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη το τελευταίο πράγμα που περίμενα είναι πως θα επιλεχτεί για την ευρωπαϊκή δράση κατά του σχολικού εκφοβισμού πόσο δε μάλλον ότι αυτό θα το έβλεπα σε μια απίστευτα συγκινητική παράσταση –ξέρεις πως νιώθω;- ελπίζω κι εύχομαι να βάλαμε το λιθαράκι μας για κάτι καλύτερο.

Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια;
Αχ αυτά δεν σταματάνε πότε…σύντομα στο στούντιο με την εταίρα για ηχογράφηση ενός single. Ελπίζω να το τελειώσουμε αρχές καλοκαιριού…

Ακολουθήστε το Nto-Re-Mi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις εξελίξεις της σειράς