Αρχική Συνεντεύξεις Η Χριστίνα Γκόλια στο Nto-Re-Mi.gr

Η Χριστίνα Γκόλια στο Nto-Re-Mi.gr [Συνέντευξη]

0

Η Χριστίνα Γκόλια μιλάει για το νέο της τραγούδι “Γκαρσόνα” που μόλις κυκλοφόρησε από τη Heaven Music, άλλα και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Μόλις κυκλοφόρησες από την Heaven music μία jazz διασκευή του αγαπημένου λαϊκού τραγουδιού «Γκαρσόνα» που πρώτη ερμήνευσε η Χάρις Αλεξίου.

Ανήκει στα τραγούδια που αγαπούσα από μικρή. Ήταν πρόκληση για εμένα ένα κλασσικό χασαποσέρβικο να το αλλάξω και να του δώσω μία τελείως διαφορετική αισθητική με μία πιο jazzy μουσική προσέγγιση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ

Τραγουδάς τα τελευταία οχτώ χρόνια έχοντας κάνει σημαντικές συνεργασίες τόσο με το Λάκη Παπαδόπουλου, όσο και με τους εξαιρετικούς συνθέτες της ποπ και jazz σκηνής της Αγγλίας Nick Michaels και Tara London.  Στην πιο επώδυνη οικονομικά και κοινωνικά περίοδο της Ελλάδας αποφάσισες να δημιουργήσεις. Είναι δύσκολο αυτό;

Είναι δύσκολο, όμως πιστεύω ότι ανεξαρτήτου εποχής το να δημιουργείς περικλείει μόνο συναισθήματα αγάπης και χαράς. Και αυτά αν θες νομίζω πώς νικούν την οποιαδήποτε δυσκολία.

Έχεις συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά σήριαλ. Μεταξύ άλλων στα «Πενήντα- πενήντα», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Τα Παιδιά της Νιόβης», «Έρωτας με επιδότηση ΟΓΑ», «Μια θέση στον ήλιο», αλλά και σε πολύ ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις. Για ποιο λόγο συνειδητά επέλεξες να εγκαταλείψεις την ηθοποιία το 2010;

Αισθάνθηκα ότι έκλεισε ένας κύκλος. Ένιωθα πώς έδωσα ότι καλύτερο είχα στο χώρο του θεάτρου. Είχα την ανάγκη να εξερευνήσω έναν καινούργιο κόσμο. Το 2008 με προσέγγισε μία συνθέτρια για να τραγουδήσω στο cd της. Αυτό υπήρξε το έναυσμα και αν θες μπήκε το μικρόβιο του τραγουδιού στη ζωή μου.  Έτσι αποφάσισα να εγκαταλείψω το θέατρο και να βαδίσω στον καινούργιο δρόμο που καθαρά από συγκυρία ήρθε στη ζωή μου. Η ροή της ζωής με κατεύθυνε προς τα εκεί.

Συνεργάστηκες με τη Λυδία Κονιόρδου στην τραγωδία « Άλκηστη»  του Ευριπίδη παίζοντας στα σημαντικότερα αρχαία θέατρα αλλά και στο Ηρώδειο, που αποτελεί όνειρό ζωής νομίζω των περισσότερων καλλιτεχνών να βρεθούν στην σκηνή του.

Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτή την εμπειρία στη ζωή μου. Ένιωσα απόλυτο δέος. Όταν πατάς στο Ηρώδειο αισθάνεσαι πώς ενώνεσαι με το Θεό. Είναι πολύ ισχυρό το συναίσθημα.

Συνεργάστηκες επίσης με το Γιάννη Μπέζο στα «Σκουπίδια» του Γιάννη Ξανθούλη.

Ο Γιάννης Μπέζος είναι ένας σπουδαίος ευαίσθητος άνθρωπος και καλλιτέχνης. Είναι ευγενής και όταν πρέπει αυστηρός. Με σιγουριά μπορώ να σου πω πώς είναι ο πιο δίκαιος άνθρωπος που γνώρισα στη δουλειά.

Συμμετείχες σε ένα σημαντικό jazz φεστιβάλ του Λονδίνου, όπου και διακρίθηκες και σε κάθε δισκογραφική δουλειά σου έχεις αγγλόφωνα τραγούδια. Να θεωρήσω ότι το επόμενο σου βήμα είναι ανοίξεις τα φτερά σου και στο εξωτερικό;

Είναι μεγάλο όνειρό μου και ήδη με τη μάνατζερ μου που ζει στην Αγγλία κάνω κινήσεις και προγραμματίζω διάφορες εμφανίσεις το χειμώνα εκεί.

Θα πήγαινες στην Eurovision ;

Εάν το τραγούδι ήταν πολύ δυνατό και μου άρεσε και το όλο concept με εξέφραζε θα πήγαινα.

Με ποιους καλλιτέχνες ονειρεύεσαι από κοινού να βρεθείς επί σκηνής;   

Θα ήθελα να συνεργαστώ με την Τάνια Τσανακλίδου. Τη λατρεύω. Επίσης θαυμάζω απεριόριστα τη Δήμητρα Γαλάνη και ξεχωρίζω την Ελεονόρα Ζουγανέλη και τη Μαρίζα Ρίζου.  Μακάρι οι συγκυρίες να τις φέρουν στο δρόμο μου.

Ακολουθήστε το Nto-Re-Mi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις εξελίξεις της σειράς