Αρχική Συνεντεύξεις Δημήτρης Κανέλλος: “Η συνεργασία μου με τον Θ. Μικρούτσικο είναι μία από...

Δημήτρης Κανέλλος: “Η συνεργασία μου με τον Θ. Μικρούτσικο είναι μία από τις πιο σημαντικές παρακαταθήκες στην πορεία μου” [Συνέντευξη]

0

Ο Δημήτρης Κανέλλος παρουσιάζει το πρώτο single από το νέο του cd με τίτλο “Όσα ονειρευτήκαμε” σε ποίηση του Άλκη Αλκαίου και μουσική του Θάνου Μικρούτσικου.

Ο Δημήτρης Κανέλλος έχοντας στο ενεργητικό του τις συναυλίες – αφιερώματα στα μελοποιημένα ποιήματα του Άλκη Αλκαίου, κυκλοφόρησε από την Minos Emi, a Universal Company, το νέο του album με ανέκδοτα ποιήματα του Άλκη Αλκαίου σε πρωτότυπες μουσικές των Θάνου Μικρούτσικου, Θύμιου Παπαδόπουλου και Μανόλη Ανδρουλιδάκη καθώς και επιλεγμένες επανεκτελέσεις, πάντα σε ποίηση του Άλκη Αλκαίου.

Συνέντευξη στο Nto-Re-Mi.gr

Κυκλοφόρησες το νέο σου cd με 10 τραγούδια… μίλησε μου γι’ αυτό

Ναι, πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε η νέα μου δισκογραφική δουλειά ψηφιακά, από τη Minos EMI, με τίτλο «Όσα Ονειρευτήκαμε». Μια δουλειά βασισμένη σε ποιήματα του Άλκη Αλκαίου, και σε μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου, του Μίλτου Πασχαλίδη, του Θύμιου Παπαδόπουλου και του Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Από τα δέκα, ένα, είναι σε στίχους του Γρηγόρη Λιάρου(αδερφού του Άλκη Αλκαίου).

Η συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο

Πώς προέκυψε και τί σου άφησε η συνεργασία σου με τον Θάνο Μικρούτσικο;

Η συνεργασία μου με τον Θάνο Μικρούτσικο προέκυψε μέσα από τις συναυλίες – αφιερώματα στον Γιάννη Ρίτσο. Ήταν μεγάλη η χαρά και η τιμή αυτό που συνέβη τότε για μένα, και πραγματικά, θα το κουβαλάω πάντα σαν μία από τις πιο σημαντικές παρακαταθήκες στη καλλιτεχνική μου, και όχι μόνο, πορεία.

Τι περιμένεις από το νέο σου άλμπουμ;

Ότι περιμένει πιστεύω κάθε καλλιτέχνης ή κάθε γονιός για το παιδί του. Να έχει μια καλή πορεία και να αγαπηθεί από τον κόσμο.

Η συμμετοχή στο ”Rising Star”

Η συμμετοχή σου στο ”Rising Star” σε βοήθησε;

Τη συγκεκριμένη περίοδο πιστεύω πως ναι. Με βοήθησε να με μάθει καταρχάς περισσότερος κόσμος αλλά το πιο σημαντικό ακόμα, όταν βγήκα και από το παιχνίδι, ήταν που κυκλοφόρησε η τότε νέα μου δισκογραφική δουλειά από τη Heaven σε ποίηση Φώντα Λάδη και σε μουσικές των Μάνου Λοΐζου και Δημήτρη Λάγιου.

Ήταν εύκολη απόφαση να δηλώσεις συμμετοχή;

Η αλήθεια είναι πως κι άλλες φορές με είχαν παροτρύνει φίλοι και γνωστοί να δηλώσω συμμετοχή σε ανάλογα talent shows, αλλά δεν ήθελα γιατί πίστευα πως δεν εστίαζαν στο ταλέντο των παιδιών που έπαιρναν μέρος, αλλά σε δευτερεύοντα πράγματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ένας πολύ καλός φίλος και συνεργάτης, με παρότρυνε να λάβω μέρος λέγοντας μου πως είναι μια πολύ καλή παραγωγή και πως αξίζει να πάω. Έτσι έκανα λοιπόν, και όντως, αποκόμισα πολύτιμη εμπειρία.

Ο χώρος που έχεις επιλέξει πιστεύεις είναι πιο δύσκολος για να επιβιώσει ένας καλλιτέχνης;

Ναι είναι. Δε μπορεί εύκολα κάποιος να επιβιώσει οικονομικά, κάνοντας μόνο τη δουλειά του μουσικού ή του τραγουδιστή. Αν ένας καλλιτέχνης δεν είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί και θέλει πιστά να ακολουθήσει το όραμά του και τις επιλογές του, τότε θα πρέπει να είναι έτοιμος να κάνει θυσίες και να υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το δρόμο που διάλεξε να πάρει.

Κάνεις κάτι άλλο εκτός το τραγούδι;

Ναι, δουλεύω τα πρωινά εδώ και πολλά χρόνια. Πάνω από είκοσι στο σύνολο. Στην αρχή ξεκίνησα στην οικοδομή ως εργάτης με τον πατέρα μου, στα χτισίματα και στα σοβαντίσματα, και τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια δουλεύω με τον αδερφό μου ως τζαμάς.

Σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις;

Ναι, κάποια στιγμή κουράστηκα να δουλεύω πρωί – βράδυ συνεχόμενα για είκοσι χρόνια. Εκεί, η αλήθεια είναι πως πιέστηκα πολύ και είπα να παρατήσω τη δουλειά του τραγουδιστή. Στη πορεία όμως είδα πως για μένα το τραγούδι είναι ένας τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας με το κόσμο, κάτι που το έχω αληθινά ανάγκη.

Έχεις συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες, ποια συνεργασία θυμάσαι πιο έντονα;

Η αλήθεια είναι πως η τελευταία, με τον Θάνο Μικρούτσικο και τα καινούργια τραγούδια που μου έδωσε, μου δημιουργεί τα πιο έντονα συναισθήματα αυτή τη περίοδο.

Υπάρχουν συνεργασίες που θα επιθυμούσες να κάνεις στο μέλλον;

Ναι, θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον Σταύρο Ξαρχάκο, και πολλούς ακόμα ανθρώπους της τέχνης.

Τα τραγούδια του Δημήτρη Κανέλλου από το δίσκο “Όσα ονειρευτήκαμε”:

Ακολουθήστε το Nto-Re-Mi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις εξελίξεις της σειράς