Αρχική Συνεντεύξεις Μαρία Τσάνη: “Θα ήθελα κάποια στιγμή να γυρίσω στην Ελλάδα”

Μαρία Τσάνη: “Θα ήθελα κάποια στιγμή να γυρίσω στην Ελλάδα” [συνέντευξη]

0

H Μαρία Τσάνη είναι 21 ετών και είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στη Γερμανία, ωστόσο η καταγωγή της είναι από την Ηγουμενίτσα. Σπούδασε παιδαγωγικό πάνω και εργάζεται ως παιδαγωγός τα τελευταία δύο χρόνια παράλληλα με την αγάπη της για το τραγούδι.

Στην μουσική, ξεκίνησε την πορεία της μόλις στα 16, όπου τραγουδούσε σε διάφορες εκδηλώσεις, συνεχίζοντας αργότερα σε νυχτερινά κέντρα της Γερμανίας κάνοντας στροφή στο λαϊκό τραγούδι . Τα πρώτα βήματα της ξεκινάνε δισκογραφικά με το τραγούδι “Τρίτη Και Φαρμακερή”, έτοιμη να διεκδικήσει τα όνειρα της.

Συνέντευξη στο Nto-Re-Mi.gr

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο σου Single, «Τρίτη και φαρμακερή». Πες μου λίγα λόγια γι’ αυτό.
Το νέο μου τραγούδι με τίτλο ‘Τρίτη και φαρμακερή’, κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από την Wide Music Records. Είναι ένα δυναμικό και χορευτικό τραγούδι, σε στίχους και μουσική του Κάρολου Κώστογλου. Το Video-clip είναι γυρισμένο στην Κύπρο.

Πως προέκυψε η συνεργασία σου με την Wide Music Records;
Πριν μερικούς μήνες, συνεργάστηκα με τον Νεκτάριο Γιαννακόπουλο και την μπάντα της Wide Music. Έτσι ήρθα σε επαφή με την εταιρία, κυκλοφορήσαμε πρώτα το Live Act και στη συνέχεια το ’Τρίτη & Φαρμακερή’.

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το τραγούδι; Πως αποφάσισες να μπεις στο χώρο αυτό;
Ξεκίνησα στα 16, τραγουδώντας δημοτικά τραγούδια σε χοροεσπερίδες και διάφορες εκδηλώσεις. Αφορμή ήταν τα ακούσματα που είχα από τους γονείς μου, από μικρό παιδί. Ωστόσο πριν τρία χρόνια έκανα στροφή στο λαϊκό τραγούδι, αφού ξεκίνησα να τραγουδάω σε νυχτερινά κέντρα της Γερμανίας.

Παρόλα αυτά γνωρίζω πως έχεις σπουδάσει παιδαγωγικό. Ασχολείσαι επαγγελματικά με αυτήν σου την ιδιότητα;
Σωστά, έχω τελειώσει παιδαγωγικό, πάνω στο οποίο εργάζομαι εδώ και δύο χρόνια, παράλληλα με το τραγούδι.

Η ζωή στη Γερμανία πως είναι; Οι Έλληνες διασκεδάζουν όπως θα ήθελαν;
Η ζωή των Ελλήνων της Γερμανίας διαφέρει κατά κάποιον τρόπο από την Ελλάδα. Αρκετοί Έλληνες (κυρίως νεολαία), δεν πηγαίνουν πλέον σε ‘ελληνάδικα’, αλλά προτιμούν τα γερμανικά club. Ωστόσο αυτοί που προτιμούν τα ελληνικά μαγαζιά, διασκεδάζουν ασταμάτητα μέχρι πρωίας.

Εσύ εργάζεσαι ως τραγουδίστρια εκεί; Υπάρχουν ευκαιρίες;
Οι ευκαιρίες εδώ, δεν είναι τόσες όσες στην Ελλάδα. Σίγουρα υπάρχουν αρκετά live, όμως όπως είπα πιο πριν, η νεολαία διαλέγει άλλους τρόπους διασκέδασης πλέον, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να μην διοργανώνονται τόσα events όπως παλιά.

Ποιους Έλληνες τραγουδιστές θαυμάζεις; Με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς;
Θαυμάζω και θα ήθελα να συνεργαστώ με πολλούς Έλληνες τραγουδιστές και τραγουδίστριες. Από μικρή όμως το πρότυπο μου ήταν η Πέγκυ Ζήνα.

Επισκέπτεσαι συχνά στην Ελλάδα; Θα ήθελες να έρθεις κάποια στιγμή μόνιμα στην πατρίδα;
Επισκέπτομαι την Ελλάδα όσο πιο συχνά μπορώ! Φυσικά και θα ήθελα κάποια στιγμή να γυρίσω πίσω, εφόσον η κατάσταση στη χώρα μας θα έχει βελτιωθεί.

Τι σου λείπει από την Ηγουμενίτσα;
Αυτό που μου λείπει περισσότερο, είναι ο ήλιος, η θάλασσα και γενικότερα τα όμορφα μέρη μας.

Τα μελλοντικά σου σχέδια σε ότι αφορά το τραγούδι;
Τα μελλοντικά μου σχέδια, περιλαμβάνουν σίγουρα πολλά ακόμα τραγούδια σε συνεργασία με την Wide Music Records!

Ακολουθήστε το Nto-Re-Mi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις εξελίξεις της σειράς