Αρχική Νέα τραγούδια Νέα τραγούδια 2019 ΚΩΣΤΑΣ ΖΕΚΟΣ: “Το ταλέντο με το οποίο γεννιέται κανείς είναι το 10%...

ΚΩΣΤΑΣ ΖΕΚΟΣ: “Το ταλέντο με το οποίο γεννιέται κανείς είναι το 10% του συνολικού αποτελέσματος” [Συνέντευξη]

0

Σήμερα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στο site μας τον Kώστα Ζέκο έναν αγαπημένο καλλιτέχνη από την καβάλα. Θα μας μιλήσει για τη δουλειά του, τα μελλοντικά του σχέδια και θα μας παροτρύνει σε έναν καλύτερο κόσμο!!!

Θα ήθελα να μας πεις, τα ακούσματα σου από μικρός μέχρι και σήμερα που σε επηρέασαν και σε επηρεάζουν ακόμα;
Από μικρός άκουγα τους τραγουδοποιούς της δεκαετίας του ’80, Σαββόπουλο, Κηλαϊδόνη, Γερμανό και κλασσικές μπάντες της διεθνούς rock και metal της εποχής εκείνης. Αργότερα Τσακνή, Μαχαιρίτσα, Φάμελλο και άλλους.

To νέο σου album με τίτλο «Σε έναν καλύτερο κόσμο» αρκετά αισιόδοξο και ελπιδοφόρο…Πιστεύεις ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα;
Να διευκρινίσω κατ αρχήν ότι το album «Σε έναν καλύτερο κόσμο» κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του 2017 και προσεχώς έρχεται ο καινούργιος δίσκος. Σε ότι αφορά την ουσία του ερωτήματος σας, η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά στη ζωή. Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα αλλάξουν τα πράγματα. Διαχρονικά, μετά από περιόδους ύφεσης έρχονται περίοδοι ακμής. Με λίγα λόγια, στις μέρες μας, η γενικότερη εκφύλιση και παρακμή δείχνουν ότι η ανάκαμψη είναι καθ’ οδόν. Είναι το γνωστό εκκρεμές της ιστορίας.

Τι είναι αυτό που προσέχεις κυρίως όταν ετοιμάζεις ένα live;
Η συνταγή στις ζωντανές εμφανίσεις είναι απλή. Προσεκτική επιλογή των τραγουδιών του προγράμματος και αρκετές πρόβες ώστε να αποδώσουμε τα τραγούδια με τον καλύτερο τρόπο, όπως τους αξίζει.

Πώς θα χαρακτήριζες τα τραγούδια σου; Οι μουσικές ταμπέλες τελικά βοηθούν ή περιορίζουν έναν καλλιτέχνη;
Θα περιέγραφα το μουσικό μου ύφος ως εναλλακτικό, έντεχνο, ροκ. Όπως έχουμε ξαναπεί, οι ταμπέλες κάνουν και τα δύο. Βοηθούν και περιορίζουν, μας υπηρετούνε και τις υπηρετούμε.

Τι είναι αυτό που έμαθες μέσα στα χρόνια (ως μουσικός και ως άνθρωπος);
Είναι ελάχιστα τα πράγματα που έχω μάθει μέσα στο ατελείωτο πέλαγος όλων αυτών που αγνοώ. Υπομονή, επιμονή, σεβασμός, όρια και βαθιά αγάπη για τη μουσική.

Ένας στίχος που έχει επηρεάσει την ζωή σου.
Οι στίχοι μου είναι κατά κανόνα βιωματικοί. Επηρεάζουν τη ζωή μου και η ζωή μου επηρεάζει τους στίχους μου.

Τελικά γεννιέται κανείς ή γίνεται; Υπάρχει περιθώριο να εκπλήξουμε τους εαυτούς μας;
Το ταλέντο με το οποίο γεννιέται κανείς, είναι το 10% του συνολικού αποτελέσματος. Το υπόλοιπο 90% είναι σκληρή δουλειά. Αυτό που οφείλουμε στον εαυτό μας είναι να ανακαλύψουμε το όποιο ταλέντο μας και να το αναπτύξουμε. Όταν πορευόμαστε με όραμα και πίστη, συνήθως εκπλήσσουμε όχι μόνο τον εαυτό μας αλλά κυρίως τους άλλους.

Θα ήθελα το δικό σου μήνυμα προς τους αναγνώστες αυτής της συνέντευξης.
Υπομονή στα δύσκολα, ας διαφυλάξουμε την ακεραιότητα και την ανθρωπιά μας, τα καλύτερα έρχονται, είναι μπροστά.

Kλείνοντας πες μου τα επόμενα σχεδία σου;
Ολοκληρώνουμε προσεχώς τον καινούργιο δίσκο, έρχεται καινούργιο βίντεο κλιπ και συνεχίζουμε τις επιλεγμένες ζωντανές εμφανίσεις μας.

Ακολουθήστε το Nto-Re-Mi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις εξελίξεις της σειράς