Αρχική Νέα τραγούδια Νέα τραγούδια 2019 Αντώνης Δημητρίου: “Όσο γεμίζουν τα ωδεία τα πράγματα θα γίνονται όλο και...

Αντώνης Δημητρίου: “Όσο γεμίζουν τα ωδεία τα πράγματα θα γίνονται όλο και καλύτερα” [Συνέντευξη]

0

Αντώνη καλωσήρθες στο nto-re-mi.gr! Χαίρομαι ιδιαιτέρως γιατί έχουμε πολλά να πούμε και να ακούσουμε σήμερα εδώ, με αφορμή την τελευταία δισκογραφική σου δουλειά, «Πεζόδρομος»….

Είσαι πολλά χρόνια στη δισκογραφία. Έχεις βιώσει την απόλυτη επιτυχία, δηλαδή και τη μουσική και την εμπορική, αρχικά με τους ‘’Ενδελέχεια’’ και στη συνέχεια κάνοντας τα προσωπικά σου βήματα. Έχεις δει μεγάλες αλλαγές από τότε που ξεκίνησες μέχρι σήμερα; Υπάρχουν πράγματα στη δισκογραφία που σε ενοχλούν και που κάποτε ήταν καλύτερα;
Αυτό που σίγουρα θα ενοχλούσε οποιονδήποτε είναι η συρρίκνωση και η συμπίεση του δισκογραφικού υλικού. Αναγκάζει τους καλλιτέχνες να κάνουν «εκπτώσεις» «οι οποίες δεν τους ταιριάζουν. Ο καλλιτέχνης δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κάποια απαραίτητα υλικά. Διαφορετικά το αποτέλεσμα είναι φτηνό, μικρό και πρόχειρο.

Πες μου για την νέα σου δουλειά «Πεζόδρομος» Πως νιώθεις που το αγάπησε ο κόσμος;
Το project αυτό είναι σε πολλά σημεία αυτοβιογραφικό και φρόντιζα όσο μπορούσα η μουσική και οι στίχοι του κάθε τραγουδιού να μην προσβάλουν την αισθητική του ¨φανταστικού ακροατή¨¨. Έχουν σκιστεί πολλές σελίδες μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη λέξη καθώς και πολλές αλλαγές και πειραματισμοί στις ενορχηστρώσεις. Οι Sugar είναι μια πολύ καλή μπάντα και συνήθως φιλοξενούμε και έναν – δυο εξαιρετικούς μουσικούς. Τέλος το γεγονός ότι η παραγωγή πέρασε από τα χέρια του Χρήστου Ταμπουρατζή έκανε τη διαφορά.

Αν σε έβαζα στη διαδικασία να επιλέξεις 2-3 πολύ ιδιαίτερες στιγμές μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχουν ή θα μου πεις ότι δεν μπορείς να απαντήσεις;
Το πρώτο συμβόλαιο για τον πρώτο ομώνυμό μας δίσκο με την EROS MUSIC και το Στέλιο Φωτιάδη, η επιτυχία του τρίτου μας άλμπουμ «ΒΟΥΤΙΑ…» το ΡΟΔΟΝ, αλλά και η υπογραφή του πρώτου μας συμβολαίου με πολυεθνική (SONY BMG).

Από τότε που χώρισαν οι δρόμοι σας, με τους ‘’Ενδελέχεια΄΄ έχει υπάρξει η αίσθηση της μοναξιάς;
Από το 2009 που τελειώσαμε ως Ενδελέχεια, έκανα μια ανάπαυλα 10 περίπου χρόνων, πιστεύοντας πως το ραδιόφωνο θα με κάλυπτε στις καλλιτεχνικές μου ανάγκες και αναζητήσεις πράγμα που ανατράπηκε όταν κάποια στιγμή με ¨¨τσίγκλησ娨 η Μικαέλα , λέγοντάς μου έλα ρε να κάνουμε κάτι μαζί….τι τα παράτησες αφού………κλπ. Έτσι ξαναξεκίνησα..

Για πες μου για το νέο σου Project Aντώνης Δημητρίου and the sugar, Πως προέκυψε;
Σιγά σιγά, στίχο το στίχο, με υπομονή ώσπου ήρθε το πρώτο κομμάτι με τη φωνή της Μικαέλας,» οι Ώρες». Αφού λοιπόν συγκεντρώθηκαν τα πρώτα τραγούδια συναντηθήκαμε με το Θανάση Συλιβό από το «ΜΕΤΡΟΝΟΜΟ» και αποφασίσαμε να τα ανεβάσουμε με τη μορφή ηλεκτρονικής δισκογραφίας αρχικά. ’Έτσι λίγο λίγο φτάσαμε στην έκδοση του «ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ».

Δε ξέρω κατά πόσο παρακολουθείς τη δισκογραφία σήμερα αλλά και όλο αυτό το σύστημα διαρκούς παραγωγής νέων καλλιτεχνών. Πολύς κόσμος προσπαθεί να βγει μπροστά. Πώς τα βλέπεις τα πράγματα;
Είναι θετικό από κάθε άποψη αρκεί να είναι καλλιτέχνες…χα χα χα. Πάντως όσο μεγαλώνουν οι μάζες, όσο γεμίζουν τα ωδεία τα πράγματα θα γίνονται όλο και καλύτερα.

Ένας καλλιτέχνης τι θεωρείς ότι πρέπει να έχει για να ξεχωρίσει πάνω στη μουσική;
Να γνωρίζει τη μουσική, να έχει ταλέντο και να το δουλέψει πολύ, τύχη και…ίντερνετ στο σπίτι …χα χα χα

Τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα;
Νέα τραγούδια συνεχίζουν να γράφονται αλλά περιμένω τα νέα από τον ¨¨ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ¨¨ πρώτα και αυτά τα πράγματα δε θέλουν βιασύνες. Θέλουν υπομονή και χρόνο τα τραγούδια. Στο κάτω κάτω εγώ νιώθω ότι ξεκινάω από την αρχή. Καλή μας αρχή λοιπόν.

Ακολουθήστε το Nto-Re-Mi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις εξελίξεις της σειράς