Αρχική Συνεντεύξεις Aντώνης Οικονόμου: “Σήμερα δεν υπάρχει ένας Θεοδωράκης, ένας Χατζηδάκης… το σκηνικό του...

Aντώνης Οικονόμου: “Σήμερα δεν υπάρχει ένας Θεοδωράκης, ένας Χατζηδάκης… το σκηνικό του σήμερα είναι διαφορετικό από το χθες” [Συνέντευξη]

0

Είναι αλήθεια ότι σήμερα δεν υπάρχει ένας Θεοδωράκης, ένας Χατζηδάκης… αλλά όπως και νάχει το σκηνικό του σήμερα είναι διαφορετικό από το χθες.

Συνέντευξη με τον Aντώνη Οικονόμου

Αντώνη πως αντέδρασε η οικογένεια σου όταν τους ανακοίνωσες ότι θα ασχοληθείς με το τραγούδι;
Η μουσική βγήκε αυθόρμητα στην ζωή μου. Είναι κάποια πράγματα που δεν μπορείς να τα εξηγήσεις γιατί απλά «έτσι είναι». Ήμουν παρών σχεδόν σε όλα τα μουσικά δρώμενα από σχολικής ηλικίας κι΄αυτό το έβλεπαν οι γονείς μου. Συνεπώς δεν τους παραξένεψε το γεγονός ότι στην συνέχεια με είδαν να ασχολούμαι με το τραγούδι. Το θεώρησαν φυσικό και ήταν πάντα δίπλα μου.

Ο τελευταίος σου δίσκος τιτλοφορείται ‘’Λευκό χαρτί’’ πες μας δυο λόγια γι’ αυτό το δίσκο.
Η δισκογραφική δουλειά «Λευκό χαρτί» είναι μια προσπάθεια που έγινε με πρόγραμμα, σκληρή δουλειά και μεράκι. Όλη η διαδρομή ήταν συλλογική και χαίρομαι πάρα πολύ για την όμορφη συνεργασία με όλους. Οι καταξιωμένοι συνθέτες στον ελληνικό μουσικό χώρο Λία Βίσση και Χρήστος Νικολόπουλος έβαλαν την υπογραφή τους στην μουσική σύνθεση των τραγουδιών και οι στιχουργοί Βίκυ Γεροθόδωρου, Βαγγέλης Ζιλέλης και Ελένη Ξένου έβαλαν την σφραγίδα τους στον στίχο των πέντε τραγουδιών της δουλειάς μου. Η κυκλοφορία του δίσκου έγινε από την δισκογραφική εταιρία Αυλός Records.

Πιστεύεις ότι η μουσική αντιμετωπίζει κρίση;
Είναι αλήθεια ότι σήμερα δεν υπάρχει ένας Θεοδωράκης, ένας Χατζηδάκης… αλλά όπως και νάχει το σκηνικό του σήμερα είναι διαφορετικό από το χθες. Όλα αλλάζουν, έτσι και τα μουσικά δρώμενα. Στην πορεία πάντα ξεφυτρώνουν νέα ταλέντα και αξιόλογοι καλλιτέχνες που στην τελική, όλοι είναι υπό την κρίση του κόσμου. Αυτό που έχει σημασία είναι ο κάθε άνθρωπος να κάνει αυτό που τον εκφράζει και αυτό με το οποίο νοιώθει καλά.

Είναι εύκολο για έναν καλλιτέχνη να χτίσει το δικό του κοινό;
Δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο. Αν κάνεις κάτι που αγαπάς και είσαι σταθερός και ποιοτικός στην πορεία, σίγουρα θα κτίσεις το κοινό που σου αξίζει. Είναι γεγονός ότι τα καλά πράγματα είναι αυτά που αντέχουν στον χρόνο και δεν πρέπει να κυνηγάμε το γρήγορο και επιπόλαιο αλλά το ποιοτικό κι΄ας αργήσει λίγο.

Ποιον τραγουδιστή έχεις ως πρότυπο;
Εκτιμώ τους καλλιτέχνες που ακολουθούν το δρόμο τους ποιοτικά και με πάθος αλλά πάνω από όλα έχουν αξίες. Υπάρχουν τέτοιοι στον χώρο, τους θαυμάζω και παίρνω από αυτούς. Ήδη έχω συνεργαστεί διαχρονικά με καταξιωμένους καλλιτέχνες και είναι μεγάλη μου τιμή που γνώρισα και συνεργάστηκα τόσο με την Λία Βίσση όσο και με τον Χρήστο Νικολόπουλο. Η συνεργασία τους μαζί μου με τιμά.

Πιστεύεις πως όταν επενδύεις στη δουλειά σου θα σου το ανταποδώσει;
Ναι βέβαια. Το πιστεύω αυτό. Όταν κάνεις αυτό που αγαπάς ότι και νάναι αυτό πιστεύω ότι στο τέλος θα βγει κάτι θετικό. Ακόμα κι αν δεν βγει θα χαίρεσαι γιατί έκανες αυτό που ήθελες.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για το μέλλον και την καριέρα σου;
Εγώ συνεχίζω με το ίδιο πάθος και αγάπη που είχα από την πρώτη φορά που πήρα την κιθάρα στα χέρια μου, στα παιδικά μου χρόνια. Είμαι άνθρωπος που ζω το παρόν και προχωρώ αλλά κάνω και αυτό που με εκφράζει. Θάθελα να είμαι καλά και να συνεχίσω να υπηρετώ τα αισθήματα του κόσμου με τα μουσικά μου ακούσματα.

Τι να περιμένουμε από εσένα στο εγγύς μέλλον;
Η δημιουργική δουλειά συνεχίζεται και όλο και κάτι καινούργιο ετοιμάζεται… Ας ζήσουμε τα μουσικά ακούσματα από την δισκογραφική δουλειά «Λευκό χαρτί» και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις… Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνεργασία και στέλλω την αγάπη μου σε όλους.

CD “ΛΕΥΚΟ ΧΑΡΤΙ” – ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ – NEO BINTEO

ΛΑΘΟΣ ΚΛΕΙΔΙ – XMAS EDITION – ΒΙΝΤΕΟ

ΛΕΥΚΟ ΧΑΡΤΙ – ΒΙΝΤΕΟ

ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΝ ΣΟΥ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ

ΛΑΘΟΣ ΚΛΕΙΔΙ – ΒΙΝΤΕΟ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το Nto-Re-Mi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις εξελίξεις της σειράς