Αρχική Συνεντεύξεις Ο Δημήτρης Χωραφάς στο Nto-Re-Mi.gr

Ο Δημήτρης Χωραφάς στο Nto-Re-Mi.gr [Συνέντευξη]

0

Νέα ολοκαίνουρια κυκλοφορία της Real Music με τον πολύπειρο καλλιτεχνικά αλλά πρωτοεμφανιζόμενο δισκογραφικά λαϊκό τραγουδιστή Δημήτρη Χωραφά!

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ακούει στο όνομα “Το ιδανικό μου” σε στίχους και μουσική του ιδίου και έρχεται για να κάνει αισθητή την παρουσία του στον χώρο!

Ιδανικό δισκογραφικό ντεμπούτο για τον Χανιώτη τραγουδιστή με ένα υπέροχο αέρινο ελαφρολαϊκό τραγούδι!

Ο Δημήτρης Χωραφάς μιλάει στο Nto-Re-Mi.gr:

Δημήτρη πες μας δύο λόγια για τον εαυτό σου και για το ξεκίνημά σου στο χώρο της μουσικής.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χανιά της Κρήτης. Σπούδασα μηχανολόγος μηχανικός, που είναι η άλλη μου ιδιότητα, και από πολύ μικρή ηλικία άρχισα να ασχολούμαι με την παραδοσιακή μουσική. (κρητική λύρα) που ήταν και η μεγάλη αγάπη του πατέρα μου…. Στην πορεία όμως με κέρδισε το τραγούδι. Και με αυτό πορεύομαι μέχρι σήμερα… Μιας και μου έγινε αυτό που λένε εξάρτηση…

Σε ποιον χρωστάς ένα ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά του στο ξεκίνημά σου;

Οι αντιδράσεις του στενού μου περιβάλλοντος προς αυτή την κατεύθυνση, της μουσικής ήταν εξαρχής θετικές οπότε οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, και έπειτα στους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα… Και οπωσδήποτε στους φίλους μου, που με ακολουθούν μέχρι και σήμερα στην οποία μου προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Φάκελος δισκογραφία. Παρουσίασε μας τον εαυτό σου στον συγκεκριμένο τομέα.

Όπως σας είπα και παραπάνω, το τραγούδι έγινε για μένα πολύ γρήγορα τρόπος ζωής. Μια δισκογραφική δουλειά, ήταν κάτι που μελετούσα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αστάθμητη παράγοντες στάθηκαν εμπόδιο στο παρελθόν, όμως τελικά βρέθηκε το κατάλληλο timing και οι προϋποθέσεις να πραγματοποιήσω το όνειρο μου.

Πως προέκυψε η συνεργασία σου με την Real Music;

Η πρώτη μου επαφή με την Real Music έγινε πριν από λίγους μήνες μέσο ενός κοινού μας φίλου και συνεργάτη του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΓΕΛΑΚΗ. Ο Γιάννης λοιπόν που να αναφέρω ξανά εδώ έχει κάνει και την ενορχήστρωση στο κομμάτι που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΟΥ και τον ευχαριστώ θερμά μου πρότεινε να συζητήσω με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Μετά από συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη Δημήτρη Τσιανάκα, και τον γενικό διευθυντή της εταιρίας Απόστολο Βούλγαρης, διαπίστωσα ότι πρόκειται για σοβαρούς επαγγελματίες στο χώρο, που παράλληλα έχουν πολύ μεράκι γι αυτό που κάνουν και αυτό ήταν τελικά που με έπεισε να προχωρήσω στη συνεργασία μας.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου;

Σίγουρα θα με ενδιέφερε να γίνουν γνωστά τα τραγούδια μου στον κόσμο. Φιλοδοξώ επίσης να ερμηνευτούν από καταξιωμένος καλλιτέχνες. Ένα από τα όνειρα μου είναι να συνεργαστώ κάποια στιγμή με γνωστούς καλλιτέχνες του χώρου, ερμηνευτές, συνθέτες και στιχουργούς.

Ποιανού καλλιτέχνη την πορεία θαυμάζεις και θα ήθελες να ακολουθήσεις και γιατί;

Αγαπημένοι μου ερμηνευτές είναι πολλοί. Επιρροές όμως έχω από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΙΟ. Τον θαυμάζω και τον θεωρώ από τους κορυφαίους του χώρου… Πολλοί αγαπημένοι επίσης για μένα είναι, ΘΕΜΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ, ΝΑΤΑΣΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΜΕΛΑΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΟΝΙΔΗΣ . Ερμηνευτές που κάνουν με ποιότητα και αγάπη αυτό που έχουν διαλέξει να ακολουθήσουν. Και φυσικά πολλά νέα παιδιά στο χώρο, που θεωρώ πως υπάρχουν και αξίζουν.

Πόσο άλλαξε η διασκέδαση τα τελευταία χρόνια και πώς έχει επηρεάσει η γενικότερη κρίση;

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη διασκέδαση Από εκεί και πέρα όμως ίσως είχε και κάποιες θετικές επιπτώσεις κατά την γνώμη μου. Νομίζω άλλωστε πως σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει κανείς παίρνει κ μαθήματα αντίδρασης. Χρειάζεται λοιπόν αισιοδοξία και ελπίδα ότι στο τέλος εάν είμαστε υγιής και ψύχραιμοι όλα θα πάνε καλά..

Μελλοντικά τι να περιμένει ο κόσμος από σένα;

Στο μέλλον ο κόσμος να περιμένει από μένα, το δεύτερο κομμάτι που είναι έτοιμο, αλλά θα έρθει λίγο αργότερα μιας και ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΟΥ είναι πολύ καινούριο, μόλις λίγων ημερών. Και βέβαια αυτός είναι ο πρώτος κύκλος. Εργάζομαι για τα επόμενα βήματα μου ήδη. Αυτή τη στιγμή γράφω νέα τραγούδια εφόσον θεωρώ ότι διανύω μια περίοδο εμπνεύσεις και δημιουργίας τόσο στο στίχο… όσο και στη μουσική…

Πες μας δύο λόγια για την νέα σου δισκογραφική δουλειά

ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΟΥ. Η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά, περιλαμβάνει δύο κομμάτια με πρώτο το κομμάτι που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, και μετά το δεύτερο που είναι μια όμορφη μπαλάντα. Το digital single έχει πάρει τον τίτλο ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΟΥ… Είναι ένα ελαφρό λαϊκό ζεϊμπέκικο πολύ αγαπημένο μου, που έχω ξεχωρίσει από αλλά που έχω γράψει. Και από ότι φαίνεται από τις πρώτες μέρες έχει κερδίσει της καρδιές όσων το έχουν ακούσει. Και σ αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω μέσα απο την καρδιά μου όλους τους φίλους μου παλιούς και νέους που με στηρίζουν τόσο πολύ σ αυτή μου την προσπάθεια…

Τι εύχεσαι στους αναγνώστες και σε όσους διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη;

Ευχαριστώ πολύ όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια μου.. Ευχαριστώ πολύ τους αναγνώστες σας για το χρόνο που αφιέρωσαν να διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη, και εύχομαι σε όλους υγεία και τύχη, να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους και να συναντήσει ο καθένας ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΟΥ… Στη ζωή του….

Ακολουθήστε το Nto-Re-Mi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις εξελίξεις της σειράς