Αρχική Διασημότητες Σοφία Μανουσάκη: «Η μουσική για μένα πάντα έπαιζε και συνεχίζει να παίζει...

Σοφία Μανουσάκη: «Η μουσική για μένα πάντα έπαιζε και συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου»

0

«Η μουσική για μένα πάντα έπαιζε και συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου, ξυπνάω και κοιμάμαι με αυτήν» είπε η Σοφία Μανουσάκη σε πρόσφατη συνέντευξη της στο HappyTv.gr.

«Τα ακούσματα μου, όπως σας είπα και πριν, ήταν τα ακούσματα, που είχαν και οι γονείς μου. Τραγούδια όλων των μεγάλων συνθετών της χώρας μας όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Μίμη Πλέσσα, του Μάνου Χατζηδάκι, του Μάνου Λοΐζου, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Γιάννη Σπανού και πάρα πολλών άλλων, καθώς, και τραγούδια της δεκαετίας του 70 και 80 ξένων συγκροτημάτων όπως των Τhe Rolling Stones, Led Zeppelin, Queen, Supertramp κτλ.

Η μουσική για μένα πάντα έπαιζε και συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου, ξυπνάω και κοιμάμαι με αυτήν. Προσωπικά μιλώντας, θεωρώ ότι η μουσική είναι η ίδια η ζωή, πιστεύω και νιώθω πως είναι το φάρμακο της ψυχής. Είναι πάντα εκεί και με συντροφεύει στα δύσκολα και στα όμορφα. Είναι κάτι το μοναδικό και θεωρώ πως αποτελεί από τις πιο σημαντικές τέχνες, που έχουν δημιουργηθεί στον πλανήτη μας» και συνέχισε λέγοντας:

«Η συνάντηση και η γνωριμία μου με τον τεράστιο συνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη ήταν ό,τι πιο όμορφο θα μπορούσε να μου συμβεί. Είχα την τύχη να βρεθώ κοντά του για αρκετό καιρό, ηχογραφώντας δύο διπλά CD σε έργα δικά του και μάλιστα υπό την καθοδήγηση του, συμβουλεύοντάς με για το πως να εκφέρω και να ερμηνεύω σωστά την ελληνική ποίηση. Επίσης, περνούσαμε παρά πολλές ώρες μαζί, στο σπίτι του, μαζί και με τον συνεργάτη μου Στέφανο Κορκολή, ακούγοντας τα συμφωνικά έργα του και όχι μόνο. Ήταν τεράστιο σχολείο για μένα αυτή η συνεργασία, διότι μέσα από τις μελωδίες του, διάβασα και ερμήνευσα τους τεράστιους ποιητές μας όπως τον Ρίτσο, τον Σεφέρη, τον Καμπανέλλη, τον Ελύτη, τον Γκάτσο και πολλούς άλλους.

Μου εμπιστεύτηκε άγνωστα, όπως εκείνος τα αποκαλούσε, έργα του για πιάνο, τσέλο και φωνή, τα οποία κυκλοφόρησαν σε πρώτη πανελλαδική εκτέλεση και τα οποία εισέπραξαν τεράστια αποδοχή και αγάπη από τον κόσμο.

Ο Στέφανος Κορκολής είναι ένας διεθνούς φήμης συνθέτης, πιανίστας και ερμηνευτής, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της χώρας μας με άπειρες μουσικές γνώσεις. Είναι άνθρωπος με ήθος και ευγένεια και είχα την τύχη, η ζωή να μου τα φέρει έτσι, ώστε να τον συναντήσω και να με βοηθήσει να εκπληρώσω ένα άπιαστο όνειρο, να ζήσω και να πορευτώ με αυτό, που τόσο πολύ αγαπώ, δηλαδή το να τραγουδώ. Με επέλεξε και με εμπιστεύτηκε να είμαι συνοδοιπόρος του, ερμηνεύοντας τις τεράστιες μελωδίες του και δισκογραφικά και συναυλιακά, μαθαίνοντας δίπλα του πώς πρέπει να είναι ένας καλλιτέχνης, πως πρέπει να συμπεριφέρεται, καθώς και να υπηρετεί με απόλυτο σεβασμό και ειλικρίνεια το έργο του αλλά και τον κόσμο, που τον ακολουθεί και τον υποστηρίζει. Νιώθω τεράστια τιμή, που με επέλεξε ως βασική ερμηνεύτρια σ’ ένα έργο ζωής για εκείνον, σ’ έναν ολοκληρωμένο δίσκο με μελοποιημένα από τον ίδιο ποιήματα του Καβάφη με την συμμετοχή τριών χορωδιών και ορχηστρών απ’ όλη την Ελλάδα. Ο Στέφανος Κορκολής είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος και καθοδηγητής, που θα μπορούσα να έχω δίπλα μου επί σκηνής. Όσα έχω καταφέρει στο χώρο της μουσικής, τα οφείλω σ’ εκείνον και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Εύχομαι και ελπίζω η συνεργασία μας να κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμη»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

Ακολουθήστε το Nto-Re-Mi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις εξελίξεις της σειράς