Αρχική Διασημότητες Δημήτρης Κανέλλος: Από την Κοκκινιά του Πειραιά στο Ηρώδειο

Δημήτρης Κανέλλος: Από την Κοκκινιά του Πειραιά στο Ηρώδειο

0

Ο Δημήτρης Κανέλλος διανύει σημαντική πορεία στο ελληνικό πεντάγραμμο έχοντας ξεχωρίσει με τη γνήσια λαϊκή χροιά του και τις προσεγμένες συνεργασίες του με τους μεγαλύτερους συνθέτες και στιχουργούς του ελληνικού τραγουδιού.

Γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά και ξεκίνησε την πορεία του από τα ταβερνάκια στην Κοκκινιά και τον Κορυδαλλό όπου μεγάλωσε, με πείσμα και επιμονή. Βρέθηκε να τραγουδά δίπλα στον Δημήτρη Μητροπάνο, την Πόλυ Πάνου, την Ελένη Βιτάλη, τη Γλυκερία με την οποία συμπορεύτηκε σε συναυλίες και νυχτερινά κέντρα για μεγάλο διάστημα και άλλους σημαντικούς ερμηνευτές.

Συνέντευξη στην Κατερίνα Πλουμιδάκη και στο ekirikas.com

«Εθνικός Κήρυξ»: Μιλήστε μας για σας και την οικογένεια σας.

Δημήτρης Κανέλλος: Είμαι το τρίτο και τελευταίο παιδί του Θεμιστοκλή και της Βικτωρίας Κανέλλου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νίκαια του Πειραιά. Στη γνωστή σε όλους μας Κοκκινιά.

Ο πατέρας μου οικοδόμος στο επάγγελμα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη με ρίζες προσφυγικές από τα Δαρδανέλια. Η μάνα μου γεννημένη και μεγαλωμένη στις Μενετές Καρπάθου, παρέμεινε στο σπίτι να μεγαλώνει εμένα και τ’ αδέλφια μου.

Δεν ξέρω τώρα πια ποιο από τα δύο λειτουργήματα (γιατί και τα δύο, λειτουργήματα τα λες), είναι δυσκολότερο. Παλιά πίστευα του πατέρα μου, τώρα, τείνω να αλλάξω γνώμη. Όπως και να έχει όμως και οι δύο μας γονείς, μας πρόσφεραν πολλή αγάπη, μας έμαθαν να είμαστε άνθρωποι με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και όταν ήρθε η ώρα μας έδωσαν φτερά να πετάξουμε έχοντας πάντα στο νου μας, πως πάντα θα είναι εκεί σε ό,τι τους χρειαστούμε.

«Ε.Κ.»: Με ποιους καλλιτέχνες έχετε τραγουδήσει;

Δ. Κανέλλος: Εχω τη χαρά και την τιμή να έχω συνεργαστεί με πολλούς και σημαντικούς καλλιτέχνες.

Στις αρχές της καριέρας μου είχα συνεργαστεί με την Πόλυ Πάνου. Αρκετά χρόνια συνεργάστηκα με την Γλυκερία, έπειτα με την Ελένη Βιτάλη, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Γιώργο Μαργαρίτη, τον Θέμη Αδαμαντίδη κ.ά.

Πρόσφατα, πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, συνεργάστηκα με τον αείμνηστο Θάνο Μικρούτσικο ο οποίος εκτός από κοινές εμφανίσεις που είχα τη χαρά να κάνω μαζί του, με τίμησε στην τελευταία μου ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά που είχε επίκεντρο την ποίηση του Αλκη Αλκαίου, με τέσσερα δικά του τραγούδια. Δύο διασκευές και δύο ανέκδοτα, πάντα σε ποίηση του φίλου του Άλκη.

Εχω επίσης συνυπάρξει στην ίδια σκηνή, κάτι που επίσης αποτελεί τιμή, και με άλλους πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως είναι ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ρίτα Αντωνοπούλου ο Κώστας Θωμαΐδης κ.ά.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο www.ekirikas.com

Ακολουθήστε το Nto-Re-Mi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις εξελίξεις της σειράς